WarmteKrachtKoppeling (WKK) toepassen | |
Techniektype | BBT (van geval tot geval) |
Wanneer is dit BBT? |
BBT voor nieuwe drankenbedrijven en bestaande drankenbedrijven die hun energie-installatie grondig wijzigen of vernieuwen, én waar naast een voldoende grote basiswarmtevraag ook een grote elektriciteitsvraag is (bv. producenten van mout, bier en gedistilleerde alcoholische dranken), én rekening houdend met de economische haalbaarheid. |
Extra informatie |
Technisch haalbaar voor alle drankenbedrijven waar naast een voldoende grote basiswarmtevraag ook een grote elektriciteitsvraag is, bv. bij de productie van mout, bier en gedistilleerde alcoholische dranken. De economische haalbaarheid van een WKK-installatie is erg afhankelijk van de bedrijfsspecifieke situatie en de geldende energieprijzen, en dient op bedrijfsniveau bepaald te worden. |
Studie | BBT-studie voor dranken |
Studietype | Vlaamse BBT |
Laatste herziening Vlaamse BBT-studie | januari 2008 |
Referenties in Vlaamse BBT-studie | |
Milieuaspecten | |
Sectoren |
WarmteKrachtKoppeling (WKK) toepassen
PERMALINK
https://emis.vito.be/nl/node/93028