Nieuw op EMIS

28/11/2016

Aanpassing VCRO principieel goedgekeurd door Vlaamse Regering

Na advies van de SARO, de MiNa-raad, de SERV, de VVSG en de Vereniging van Vlaamse Provincies en na onderhandelingen in het bevoegde sectorcomité hecht de Vlaamse Regering opnieuw haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet met diverse bepalingen rond ruimtelijke ordening, milieu en omgeving.

28/11/2016

Op 1 januari 2017 wijzigen de richtlijnen voor de informatieplicht voor publiciteit bij vastgoed in overstromingsgevoelig gebied. Het overstromingssymbool moet dan enkel nog vermeld worden bij de publiciteit van vastgoed dat in effectief overstromingsgevoelig gebied ligt.

28/11/2016

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, en Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs, lanceerden vandaag het spel ‘Energiewijs’. Dit gratis online spel wil kinderen bewustmaken van hun energieverbruik en hen aanmoedigen om energie te besparen door hun dagelijkse gewoontes te wijzigen.

28/11/2016

Around 88 million tonnes of food are wasted annually in the EU – around 20% of all food produced, with associated costs estimated at 143 billion euros. We are looking for every opportunity to prevent food waste and strengthen sustainability of the food system.

28/11/2016

Een tool die op intelligente wijze de schadelijkheid en effectiviteit van chemische stoffen voorspelt. Dat is DIAMONDS. Bedrijven die nieuwe chemicaliën willen ontwikkelen, kunnen daarmee in een vroeg stadium vaststellen of de gekozen route naar het product de juiste is.

Volg ons op Twitter!

Actuele wetgeving