Nieuw op EMIS

13/4/2017

It is now half time for the six-month oil production cuts agreed by OPEC and eleven non-OPEC countries. So far, the game has gone fairly well for producers. Prices have stabilised again recently after falling by about ten percent in early March, with recent unplanned outages and rising political tension in the Middle East playing a role.

12/4/2017

Kan de energieheffing dalen? De vorige regering besliste om een groot deel van de kosten van de certificaten niet door te rekenen. Met de energieheffing betalen we die kosten.

10/4/2017

In hun gezamenlijk advies over de Vlaamse en Belgische acties en doelstellingen van het NAPAN, “het Belgisch nationaal actieplan voor de reductie van pesticiden” voor de periode 2018-2022, tonen SALV en Minaraad zich tevreden dat er één publieke consultatie wordt georganiseerd voor het federale en de gewestelijke plannen. 

7/4/2017

Het milieu waarin we leven beïnvloedt onze gezondheid. Maar de link tussen milieukwaliteit en gezondheidseffecten is complex. Naast milieu bepalen factoren zoals levensstijl en genetische aanleg hoe gezond een individu is. In opdracht van MIRA ontwikkelde VITO voor zes vervuilende stoffen een eerste set van milieu-gezondheidsindicatoren voor Vlaanderen. 

7/4/2017

In het najaar van 2018 start de uitvoering van het landinrichtingsproject Molenbeekvallei. Minister Schauvliege gaf groen licht om 4 miljoen euro te investeren voor de aanpak van de wateroverlast en uitbreiding van recreatie.

Volg ons op Twitter!

Actuele wetgeving

20/09/2017