Nieuw op EMIS

12/1/2010
<p>Het gasverbruik in ons land heeft vrijdag gepiekt. Het Belgische gasnetbedrijf Fluxys kwam gisteren met een recordvoorspelling op de proppen. Het vorige record dateert van begin vorig jaar.</p><p>ENERGIE BRUSSEL - Het gasverbruik in ons land heeft vrijdag gepiekt. Het Belgische gasnetbedrijf Fluxys kwam gisteren met een recordvoorspelling op de proppen. Het vorige record dateert van begin vorig jaar.</p> <p>De recordprognose was gebaseerd op het aanhoudende vriesweer en de zeer lage gemiddelde temperatuur.</p>
5/12/2009

Middelwind cvba met als meerderheidsaandeelhouder de WVEM, is een windcoöperatieve die werd opgericht naar een Nederlands model, i.s.m.

4/12/2009

Het bedrijf Scheers is een tuinbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de teelt van tomaten op substraat en dit in verwarmde serres. De totale oppervlakte van de serres bedraagt ongeveer 16.500 m². Om de groei en de productie van de gewassen te stimuleren, wordt in een tuinbouwbedrijf CO2 gebruikt. Normaal gezien wordt dit gas geproduceerd via verbranding van aardgas in een verwarmingsketel. Gezien met dit conventioneel systeem de warmtebuffer vrij snel de maximale capaciteit bereikt bij zonneschijn, heeft Scheers geopteerd voor een WKK installatie die CO2 en warmte levert aan de serre.

4/12/2009

Hoyer België maakt deel uit van de Hoyer groep, gespecialiseerd in internationaal "door to door" transport van gevaarlijke en niet gevaarlijke vloeistoffen, silo-producten en gassen in tankwagens, tank containers, Intermediate Bulk Containers en flexitanks.  Als service centrum bij de transportactiviteiten heeft Hoyer België een uitgebreide tankreinigingsinstallatie.  Voor de reiniging wordt voornamelijk warm water gebruikt (80 à 90°C) wat door een gasketel op temperatuur wordt gebracht.  Wegens het discontinu karakter van de activiteit wordt he

4/12/2009

PSG Sentinel is een bedrijf dat verpakkingsmiddelen (nopjesfolie) vervaardigt uit polyethyleen schuim (PE). De grondstoffen voor de vervaardiging van het eindprodukt bestaan uit kunstofgranulaat en het blaasmiddel. Omwille van milieuredenen en de ozonproblematiek werd door het bedrijf het blaasmiddel met CFK's vervangen door butaan. Het butaan uit het productieproces wordt opgevangen, verrijkt en gebruikt als brandstof voor een WKK-installatie met dual-fuel motor (diesel en butaan-lucht) met een elektrisch vermogen van 1.413 kWe.

Volg ons op Twitter!

Actuele wetgeving

16/10/2018

15/10/2018