Warmteterugwinning toepassen en optimaliseren | |
Techniektype | BBT (van geval tot geval) |
Wanneer is dit BBT? |
BBT voor alle drankenbedrijven met continue procesvoering. |
Extra informatie |
Randvoorwaarde voor warmterecuperatie is dat de procesvoering continu verloopt. Dit is meestal het geval in grote drankenbedrijven. De concrete invulling van de optimalisatie van de warmteterugwinning dient echter op bedrijfsniveau bepaald te worden. In kleine drankenbedrijven gebeurt de procesvoering veelal discontinu en is warmteterugwinning niet altijd technisch haalbaar. Het samenpersen van de ontstane dampen, ter verbetering van de efficiëntie van de warmteterugwinning, vereist bijkomende energie. Bij thermische dampcompressie komen geuren vrij waardoor maatregelen ter voorkoming of beperking van geurhinder toegepast moeten worden. Bij mechanische dampcompressie ontstaat geluid waardoor bijkomende maatregelen ter voorkomen of beperking van geluidshinder moeten genomen worden. |
Studie | BBT-studie voor dranken |
Studietype | Vlaamse BBT |
Laatste herziening Vlaamse BBT-studie | januari 2008 |
Referenties in Vlaamse BBT-studie | |
Milieuaspecten | |
Sectoren |
Warmteterugwinning toepassen en optimaliseren
PERMALINK
https://emis.vito.be/nl/node/92958