Helexia Belgium

Terug naar filteroverzicht

Contact

Jules Bilmeyerstraat 32/201
2600
ANTWERPEN
03 304 76 60
info@helexia.be
https://helexia.be/

Omschrijving activiteiten

Helexia is de partner van bedrijven en autoriteiten in hun energietransitie naar koolstofneutraliteit. Helexia (Voltalia groep) begeleidt u op alle fronten in uw overgang naar duurzame energieoplossingen.

Wij helpen u om uw energiekosten en uw CO2-voetafdruk te verlagen. Wij nemen alles voor onze rekening: studie, installatie, onderhoud en we kunnen zelfs passende investeringen voor u realiseren.

Extra info

Helexia (Voltalia groep) begeleidt u op alle fronten in uw overgang naar duurzame energieoplossingen.

Wij helpen u om uw energiekosten en uw CO2-voetafdruk te verlagen. Wij nemen alles voor onze rekening: studie, installatie, onderhoud en we kunnen zelfs passende investeringen voor u realiseren.

Hoe kan uw organisatie CO2-uitstoot verminderen?

Een ‘Carbon ID’ is de eerste stap om een overzicht te krijgen van uw energieverbruik. Met deze kennis kunt u eenvoudig een plan opstellen om energie en kosten te besparen.

Vervolgens analyseert de energie-audit (verplicht of vrijwillig) al uw energieprestaties tot in de puntjes. Het identificeert de beste technologieën en investeringen om toe te passen voor uw bedrijf. En dankzij de mogelijkheid om voortdurend uw energieverbruik te monitoren, kunt u uw verbruik met nog eens gemiddeld 10% verminderen.

CO2-neutraliteit is zeer complex en lijkt wellicht onhaalbaar voor een gemiddeld bedrijf. Zeker als u niet het juiste personeel of hulp heeft op dit gebied.

Gelukkig kunt u dan terecht voor energieconsulting, waardoor uw door middel van workshops uw bedrijf klaarstoomt voor de energietransitie. Hierbij stelt u realistische doelen op voor de lange en korte termijn.

Al deze stappen leiden tot het onmisbare element voor een succesvolle energietransitie: uw strategisch energieplan.

Het energieplan garandeert dat u alle doelstellingen binnen het gewenste termijn en budget behaalt.

De algemene aanbeveling is om zonnepanelen te laten installeren. Zo produceert u lokale en groene energie terwijl de waarde van uw bedrijf stijgt. Wij kunnen met een zonne-energie audit ondersteunen in het kiezen van de beste leverancier die aansluit bij uw bedrijfsdoelen.

Wij bieden u een compleet overzicht van de zonne-energie mogelijkheden. We geven u realistische schattingen van energieproductie, besparingen en de ROI.

Zo kunt u vertrouwd aan de slag met een effectieve aanpak voor verduurzaming. De ideale oplossing hierbij is om innovatieve zonne- carports te bouwen op uw parkeerterreinen, en deze te koppelen aan elektrische laadpalen.