Enead BV

Terug naar filteroverzicht

Contact

Jagersstraat 20
8790
Waregem
0468328154
wouter.peere@enead.be
https://enead.be

Omschrijving activiteiten

Watt moet ik doen?

Het is niet alleen een goede woordspeling, maar ook een bedenking die je voortdurend hoort als je het hebt over energievraagstukken. Vraagstukken rond duurzame verwarming en koeling worden alsmaar complexer door nieuwe technieken, inzichten en wetgeving en geen enkel aspect staat anno 2023 nog op zichzelf. Elk bedrijf en elk project is uniek en moet ook zo behandeld worden.

In jouw reis van warmte tot koude, willen wij een gids zijn die mee zoekt naar oplossingen die passen als een maatpak voor de unieke uitdagingen van jouw project. Van geothermisch ontwerp tot subsidieaanvragen, van onderzoek naar een specifiek algoritme tot diepgaande audits: Enead staat klaar om je te begeleiden. Lees hieronder wat we voor jou kunnen betekenen.

Extra info

Onze diensten

Vraagstukken in de energiewereld overlappen altijd, daarom is de dienstverlening van Enead ook bewust veelomvattend: je kan een audit niet loskoppelen van een haalbaarheidsstudie, je kan haalbaarheidsstudies niet loskoppelen van subsidies, je kan …

Hieronder kan je een lijst terugvinden van het type dienstverlening waar we je graag bij helpen. Heb je echt een heel uniek probleem dat niet in deze lijst staat, neem in dat geval zeker contact op!

Geothermie & energetische studies

Wij kunnen je ondersteunen in tal van studies, zoals bijvoorbeeld: scenarioanalyses en het vergelijken van verschillende energieconcepten, renovatievraagstukken, ontwerpstudie van boorvelden, regeneratie- en interferentievraagstukken rond boorvelden, hybridisatie van opwekking, optimalisatie van PV-potentieel …

Audits & energiebalansen

De wetgever verplicht bedrijven om energiebalansen en audits uit te voeren. Door onze brede kennis van energiesystemen, is Enead jouw partij voor audits en energiebalansen. Omdat wij erkend zijn als energiedeskundige type D, kunnen wij u bijstaan bij de opmaak van EPC NR-certificaten. Wij zijn daarnaast ook ISO 19011 gecertificeerd.

Subsidiedossiers en vergunningsbegeleiding

Wil je bijstand in subsidie-aanvragen voor je duurzame investering of renovatie, dan begeleiden wij jou graag met de aanvraag van de ecologiepremie, call groene warmte, verbouwpremie ... Wij bieden ook ondersteuning aan bij vergunningsaanvragen met betrekking tot open/gesloten geothermie, a.d.h.v. MER-screenings, milieu-effectennota's ...

Maatwerk & software-implementatie

Heb je een zeer specifiek energetisch probleem waarvoor je een methode zoekt? Wil je verschillende softwareplatformen integreren? Heb je nood aan een bepaald algoritme? Door onze expertise in zowel de energiewereld als in het schrijven van begrijpbare software, kan Enead je zeker helpen.

Opleiding & onderzoek

Wij delen graag onze kennis en verzorgen interactieve en hands-on opleidingen op maat rond het ontwerp van geothermische installaties (met GHEtool Pro) en duurzame energie in het algemeen. Ben je misschien op zoek naar een partner voor jouw eigen onderzoek? Dan kijken we graag wat we voor je kunnen betekenen.