ENGIE Laborelec

Terug naar filteroverzicht

Contact

Rodestraat 125
B-1630
Linkebeek
+32 2 382 02 11
info@laborelec.com
http://www.laborelec.com

Omschrijving activiteiten

ENGIE Laborelec is een toonaangevend expertise en onderzoekscentrum in technologie met betrekking tot elektrische energie. Met 240 hooggespecialiseerde ingenieurs en technici is het bedrijf actief in de volledige waardeketen van de elektriciteit. Het ondersteunt een grote groep klanten op het vlak van productie, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik van elektriciteit, met bijzondere aandacht voor de energietransitie en de 3 D’s, namelijk decentralisering, decarbonisatie en digitalisering.

Extra info

Onze technische expertise omvat alle vormen van elektriciteitsproductie, zowel gecentraliseerd als gedecentraliseerd, met fossiele en nucleaire brandstoffen en met hernieuwbare energiebronnen. Direct of indirect werken wij tevens voor een brede waaier van andere klanten, zoals netbeheerders, grote industriële spelers, kmo’s, steden, regio’s en residentiële prosumenten.

Met een sterke focus op een hoge meerwaarde voor onze klanten, combineren wij deskundige kennis en operationele ervaring met analyse en geavanceerde meetcapaciteiten om operationele onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, gespecialiseerde expertises en end-to-end, innovatieve oplossingen op maat te bieden. Wij verzekeren hierbij steeds de onafhankelijkheid en objectiviteit van onze oplossingen en aanbevelingen.

ENGIE Laborelec werd in 1962 opgericht om elektriciteitsmaatschappijen te ondersteunen met uiteenlopende gespecialiseerde diensten. Vandaag is het een coöperatieve vennootschap met ENGIE en onafhankelijke netbeheerders als aandeelhouders. ENGIE Laborelec is wereldwijd actief in meer dan 60 landen en heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Chili en Abu Dhabi.