Energie Doordacht

Terug naar filteroverzicht

Contact

Landweg 7
2200
Noorderwijk
0477295893
info@energie-doordacht.be
https://www.energie-doordacht.be

Omschrijving activiteiten

Energie Doordacht ontwikkelt AI-toepassingen voor energiebeheer. Vakkennis en ervaring worden geïntegreerd in al onze oplossingen, zodat onze AI-algoritmen het leven van de klant vereenvoudigen en verbeteren.
We brengen jouw energie uitdagingen in beeld (audit). Adviseren hoe het beter kan: technisch, organisatorisch en economisch (advies). En leveren indien nodig de juiste AI-tools (software).

Extra info

Energie Doordacht is opgericht uit het idee dat energie gebruik pas duurzaam kan zijn als eenvoudig en economisch rationeel is.  We geloven dat we deze eenvoudige oplossingen kunnen waarmaken door het gericht combineren van economische en energetische kennis met krachtige AI/ML tools. Dit kan in elke sector, maar niet van vandaag op morgen daarom richten we ons in de eerste plaats op de glastuinbouw. De tools die we bouwen zijn natuurlijk bruikbaar in elk gebufferd warmtenet.

We beginnen in de glastuinbouw omdat we geloven dat deze sector een sleutelpositie heeft in een welvarende, gezonde net-zero samenleving. De uitdagingen zijn er groot: het energieverbruik is er hoog en de volatiele energiemarkten maken rationeel gedrag zeer moeilijk. Bovendien wordt er na een transitie van stookolieketels naar WKK's nog geen 20 jaar geleden, alweer een nieuwe stap verwacht.

Onze tools laten ons toe om:
 - snel na te gaan of uw energiebeheer economisch optimaal (rationeel) was en welke stappen je kan zetten. (Energieaudit en -advies)

 - te berekenden hoe groot de impact is van investeringen (scherme, warmtepompen, eboiler...) en in welke volgorde ze best uitgevoerd worden. (Energiestrategie)

 - elke dag, met minder opzoekwerk je het beste resultaat uit de energiemarkten te halen. (AI/ML software)