01/07/2019

Kick-off Meeting BREF SA

Slachthuis
Terug naar artikeloverzicht

De kick-off vergadering van de BREF SA (Slaughterhouses, animal by-products and edible co-products) vond plaats van 25-28/06/2019 in Sevilla.

Tijdens deze vergadering werden de scope, key environmental issues, applied processes and techniques en de informatie en data collectie besproken. De leden van de TWG hadden hierover in januari 2019 reeds de initial positions ingediend. België werd tijdens de kick-off vergadering vertegenwoordigd door Annelies Baert (Departement Omgeving) en Kristof Custers (VITO).

In een volgende fase dienen lidstaten data te verzamelen rond emissies van Cobalt naar water in SA installaties en een selectie te maken van well-performing installations (deadline eind november 2019). Een questionnaire voor data collectie wordt opgemaakt door het EIPPCB en zal in de eerste helft van 2020 naar deze well-performing installations (WPI) worden uitgestuurd. Na de periode van informatie en data verzameling zal het EIPPCB een eerste draft opmaken (voorzien voor de eerste helft van 2021).