IFTech nv

Terug naar filteroverzicht

Contact

Koolmijnlaan 185
3582
Beringen
+32 (0)11 450 768
info@iftech.be
http://www.iftech.be

Omschrijving activiteiten

IFTech onderzoekt de haalbaarheid, ontwerpt en onderhoudt geothermische energiecentrales (KWO, BEO). Daarenboven begeleiden we de bijhorende subsidie- en vergunningsdossiers.

Extra info

Gebouwen koelen en verwarmen op een duurzame en betaalbare manier? Dat is geen verre toekomstdroom. Met geothermie maakt IFTech groene warmte en koude toegankelijk voor elk bedrijf of organisatie. Onze oplossing is aardgasloos, betaalbaar en biedt een beter binnenklimaat. Bovendien ontzorgen wij u gedurende heel het proces. Wij onderzoeken, ontwerpen, installeren en onderhouden geothermische energiecentrales en staan u bij met onze expertise van haalbaarheidsstudie t.e.m. monitoring en optimalisatie. Wij leveren u alle diensten die u nodig heeft voor de aanleg van een geothermische energiecentrale.

IFTech is uw ervaren design & build-partner voor geothermische energie installaties in binnen- én buitenland!


Onze diensten

Ontwerp
Allereerst onderzoekt IFTech de haalbaarheid van uw project. We beginnen met een gratis quick scan die snel controleert wat de mogelijkheden zijn voor de toepassing van geothermie voor uw gebouw. Wanneer deze positief is kunnen we verder gaan. Vervolgens kan er een design- & buildvoorstel worden opgesteld.

Bouw
De bouw van uw geothermische energiecentrale gebeurt in verschillende stappen. Eerst wordt een uitvoerig technisch ontwerp gemaakt dat alle componenten van bronnen tot binnen-installatie omvat. De bronnen zijn namelijk van cruciaal belang voor onze projecten. Onze projectleiders volgen daarom de boringen met kennis van zaken op en staan bovendien in voor ontwikkeling en de testen van deze bronnen.

Gezien de complexiteit van deze energiecentrales zijn we ervan overtuigd dat de standaardisatie noodzakelijk is om betaalbare kwaliteit te leveren. Daarom worden onze installaties in huis opgebouwd. Eenmaal ter plaatse kunnen ze plug en play geïnstalleerd worden.

Sturing
Voor de sturing van geothermische energiecentrales heeft IFTech standaard modulaire software ontwikkeld die bij elke centrale opnieuw gebruikt wordt. Zo kunnen we ook op dit vlak de hoogste kwaliteit garanderen. Enkel de parameters zijn project specifiek. Vanzelfsprekend zijn onze besturingssystemen via de cloud toegankelijk waardoor we uw centrale te allen tijde kunnen opvolgen en optimaliseren. 

Opvolging
Om een onberispelijke werking en het hoogste rendement te verzekeren, volgt IFTech de werking van uw geothermische energiecentrale nauwkeurig op. Hierdoor kunnen wij onze klanten permanent op de hoogte van de geleverde energie en het behaalde rendement. Daar waar de installaties vergunningsplichtig zijn, staat IFTech ook in om de vereiste data aan de bevoegde instanties over te maken.

Onderhoud
Ook over het onderhoud van uw geothermische energiecentrale ontfermt IFTech zich met de grootste zorg. Onze onderhoudsdienst is vertrouwd met alle aspecten van uw centrale. Door een optimale opvolging en preventief onderhoud vermijden we ook hier onvoorziene kosten en garanderen we een ononderbroken optimaal comfort.

Energy as a Service
Doordat IFTech alle aspecten voor het leveren van geothermische verwarming en koeling beheert, kunnen we als sluitstuk “energy as a service” aanbieden. Hierbij wordt het gegarandeerde rendement vertaald in een jaarlijkse energiekost. In deze kost kunnen we dan de kosten voor elektriciteit, exploitatie, onderhoud en eventueel investering opnemen.