ILCA Packaging tool

De Instant LCA packaging toolTM is specifiek ontworpen voor alle sectoren die verpakkingen op een grote schaal gebruiken (voeding- en drankindustrie). Bedrijven kunnen voor hun producten de milieu-impacten berekenen van de verpakkingstypen of met elkaar vergelijken die ze hiervoor wensen te ontwerpen, gebruiken ... De tool bevat duizenden processen en laat toe om verschillende stappen te modelleren (bv. transport per truck, dan per trein, dan per boot en finaal per truck). Het model en de berekeningen werden eveneens gepeerreviewed.
ILCA Packaging tool


Terug naar filteroverzicht

Algemene informatie

Doel
Benchmark: Waar sta ik?
Tool type
Rekentool
Toepassingsgebied
Ontwerp- & procesfase
Gratis/Betalend
Betalend
Zelfstandig uit te voeren
Ja
Handleiding
Ja
Talen
Engels
AfkomstBelgië

Contactgegevens

Adres
RDC Environment
Av. Gustave Demey, 57
1160 Brussel
Phone
+32 2 420 28 23
E-mail
contact@rdcenvironment.be

Categorieën

Thema's
Milieu (algemeen)
Materialen (afval)
Sectoren
Industrie
Aspects
Milieutechnisch

Input

Algemeen
De Instant LCA packaging toolTM is gebaseerd op een pre-gentegreerde LCA model, waarbij het hele proces (cradle to gate) in rekening is gebracht. Voor alle invloedrijke parameters zijn er door RDC Environment default waarden voorzien. Indien bedrijven over eigen gegevens bezit kunnen deze gegevens aangepast worden.
Voorbereiding
Er is geen voorbereiding nodig. De milieu-evaluatie kan op elk moment worden opgeslagen en is steeds beschikbaar voor andere collegas.
Inspanningen (tijd)
Er is een tijd- en kostenbesparing dankzij de pre-gentegreerde LCA-modellen en default waarden voor relevante data.
Inspanningen (personeel)
Een opleiding in de vorm van een webinar is voorzien. De tool is gebruiksvriendelijk en handleiding, video-tutorials zijn steeds beschikbaar.

Output

Algemeen
Met een eenvoudige druk op de knop worden de milieu-impacten van de verpakkingen voor verschillende milieu-impactcategorien berekend. De resultaten kunnen makkelijk genterpreteerd worden en worden weergegeven in tabellen en grafieken via
- een vergelijkende analyse
- identificering van de hotspots (procesfase)
De resultaten zijn zowel exporteerbaar naar Excel en PDF.