Cirkeltips

Tips van de hele afvalsector over duurzaam materiaalbeheer. Met focus op financile haalbaarheid en milieuwinst. Benchmarking van afvalproductiecijfers is ook mogelijk. Voor onbeantwoorde vragen over bedrijfsafval zit er ook een forum in de toepassing. Geschikt voor iedereen met een ondernemingsnummer. Als u een account maakt, krijgt u tips op maat van uw bedrijf.
Cirkeltips


Terug naar filteroverzicht

Algemene informatie

Doel
Benchmark: Waar sta ik?
Maatregelen/oplossingen: Hoe kan ik verbeteren?
Informeren
Tool type
Tool
Toepassingsgebied
Materiaalbeheer Afvalbeheer Circulaire bedrijfsvoering
Gratis/Betalend
Gratis
Zelfstandig uit te voeren
Ja
Handleiding
Nee
Talen
Nederlands
Afkomst
Vlaanderen (OVAM)

Contactgegevens

Adres
Stationsstraat 110
2800 Mechelen
Belgi
E-mail
cirkeltips@ovam.be

Categorie├źn

Thema's
Materialen (afval)
Innovatie en cleantech
Sectoren
Industrie
Aspects
Economisch
Milieutechnisch
Juridisch

Input

Algemeen
Dienstverlening op maat van uw bedrijf op basis van gekende bedrijfsgegevens uit de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) en het Integraal Milieujaarverslag (IMJV). U hoeft alleen een Cirkeltips-account te creren.
Voorbereiding
Geen voorbereiding vereist
Inspanningen (tijd)
U hebt meteen toegang tot alle tips. Voor de benchmarking en het forum moet u een account creren (10 minuten). U kan de afvalgegevens van uw bedrijf zelf aanvullen zodat de tips nog meer op maat van uw bedrijf zijn.
Inspanningen (personeel)
Doordat de tips op maat van uw bedrijf zijn (op basis van uw sector en afvalgegevens), krijgt u de meest relevante tips eerst te zien. Uw inspanning beperkt zich dus tot het lezen van de website.

Output

Algemeen
Praktische tips om de in- en uitstroom van materialen in uw bedrijf efficinter te organiseren. Dat leidt meestal tot een financieel voordeel en altijd tot een lagere milieuafdruk.