RSS

Wat is RSS

RSS is het Engelse letterwoord voor Really Simple Syndication of Rich Site Summary.

Het is een internettoepassing waarmee berichten ('feeds') vanop verschillende websites automatisch op 1 plaats (de 'Nieuwslezer' of 'RSS-lezer') worden samengebracht.

RSS is een eenvoudige manier om steeds op de hoogte te zijn van de meest recente informatie over de door jouw gekozen onderwerpen. Je moet niet voortdurend de verschillende websites raadplegen om te zien of er nieuwe informatie online staat. Dankzij RSS word je automatisch verwittigd als er iets nieuws verschijnt.

Een website die informatie aanbiedt via RSS heeft de term 'RSS' en/of het icoon op de homepagina staan.
 

Wat heb ik nodig om hiervan gebruik te maken

Om gebruik te kunnen maken van RSS heb je een speciale nieuwslezer of 'verzamelaar' nodig die de inhoud van de door jouw geselecteerde websites toont.
Nieuwslezers zijn er in vele soorten, betalend en niet-betalend, voor Linux, Macintosh en Windows. Sommige kunnen alleen maar feeds lezen, andere kunnen bijvoorbeeld ook feeds uit webdagboeken 'blogs' weergeven.

Er bestaan drie soorten RSS-lezers:

  • Nieuwslezers : Dit zijn speciaal ontworpen programma's die al dan niet gratis op het web worden aangeboden vb. Feedreader.

  • Browsers: Enkele browsers bieden de mogelijkheid aan RSS-feeds toe te voegen en te bekijken via de browser. Firefox is er zo een van.

  • Websites: Op sommige websites kan u, na registratie, uw eigen nieuwssite samenstellen door middel van RSS-feeds. my.yahoo.com is hier een voorbeeld van.

Lijst van Nieuwslezers 

Zodra je een nieuwslezer hebt geïnstalleerd, moet je je enkel nog (gratis) inschrijven op de gewenste rubriek(en).Inschrijven op de RSS-feed van EMIS

Stap 1
Om feeds in te stellen selecteer je de rubriek die je interesseert uit onderstaande lijst.

Stap 2
Kopieer de links van de feeds die je wil ontvangen.

Stap 3
Plak die links in je nieuwslezer (of volg de specifieke instructies van je nieuwslezer).Welke rubrieken biedt EMIS aanvia RSS?

  1. Een overzicht uit de actuele wetgeving opgesplitst per toepassingsgebied :


  2. Vacatures : /rss/emis-vacatures.xml


  3. Evenementenkalender : /rss/emis-evenementen.xml


  4. Nieuwsberichten : /rss/emis-nieuwsberichten.xml


  5. Bedrijfsberichten : /rss/emis-bedrijfsberichten.xml