10/06/2022

Zuhal Demir wil zo veel mogelijk groene speelplaatsen in Vlaanderen

kinderen_spelen_park
Terug naar artikeloverzicht

Minister van Natuur Zuhal Demir wil meer groen in onze Vlaamse scholen. Daarom breidt ze de projectoproep ‘Natuur in je buurt’ uit naar scholen en trekt ze daar extra budget voor uit. “Onze kinderen zitten acht uur per dag op school. Net daarom moeten we afscheid nemen van die grijze, betonnen speelplaatsen en drastisch vergroenen op de scholen”, zegt Zuhal Demir.  

De intussen bekende projectoproep Natuur in je buurt ondersteunde de voorbije jaren initiatiefnemers voor kleine en minder kleine groenprojecten met een onmiddellijke impact. Dit jaar breidt Vlaams minister van Natuur Demir de oproep uit met een nieuwe evenknie, die de focus op scholen legt. Via de projectoproep Natuur in je School wil Demir scholen ondersteunen die hun grijze speelplaats omtoveren tot groene en biodiverse alternatieven. 

Weg met lelijke grijze vlaktes

“Onze kinderen zitten acht uur per dag op school. Net daarom is het belangrijk dat ze in een groene omgeving zitten in plaats van op een lelijke, grijze vlakte. Door hen groot te brengen op een groene speelplaats en dat te integreren in het lessenpakket, leren we hun van jongs af aan wat het belang is van natuur op onze omgeving en leren we hen die ook te respecteren. Daarnaast is het ook gewoon enorm leuk om te ravotten én een zegen voor onze biodiversiteit. Mijn wens is dat we op termijn afscheid nemen van die lelijke grijze vlaktes op alle scholen”.
  
Demir trekt specifiek voor scholen anderhalf miljoen euro uit, boven op het anderhalf miljoen euro voor ‘Natuur in je Buurt’. Scholen kunnen hun projecten indienen tot 1 oktober van dit jaar.

 

 

Bron: Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme © 2021 N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel