27/09/2023

Zuhal Demir en Bosalliantie lanceren BOOMWEEKEND voor jongeren

boom.jpg
Terug naar artikeloverzicht

Van 17 tot 19 november 2023 organiseert de Bosalliantie in samenwerking met Vlaamse jeugdbewegingen het allereerste BOOMWEEKEND. Dat kondigt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir aan. Op 40 locaties in Vlaanderen zal er een bos aangeplant worden als bijdrage aan het klimaatadaptatieplan. Zuhal Demir: “Bossen door jongeren, maar ook voor jongeren. Daarvoor slaan we de handen in elkaar.”

Jongeren vragen om acties voor een beter klimaat en een gezonder leefmilieu. En ze willen ook iets doen, maar dan wel met impact! En dat kan, door samen bomen te planten. Met een knal, door dit op één weekend te doen! Want een boom can make a BOOM!

40 plantlocaties in Vlaanderen

Van 17 tot en met 19 november 2023 planten de leden van de Bosalliantie samen met een waaier aan Vlaamse jeugdbewegingen zoveel mogelijk bos in Vlaanderen. Bossen voor de jeugd, maar vooral door de jeugd. 

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir: “Op 40 locaties in Vlaanderen zal er een bos aangeplant worden en op één weekend. Niet zomaar een bos, maar eentje dat aangeplant wordt door de jeugd. Zij planten hun eigen toekomst. Dat dit een belangrijk maatschappelijk thema is, bewijst het feit dat Vlaamse jeugdbewegingen en jeugdverenigingen hier mee hun schouders onder willen zetten.”

Inschrijven maar!

Alle informatie en plantlocaties zijn samengebracht op www.boomweekend.be. Jeugdgroepen die willen deelnemen, kunnen via deze website contact opnemen met de organisator van een evenement in hun buurt. Voor elke deelnemende jongere wordt een leuk aandenken voorzien. Inschrijven voor de plantacties is noodzakelijk.

 

 

Bron: Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme © 2023 N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel