02/10/2007

Wie wordt de meest Duurzame Onderneming van Vlaanderen?

Terug naar artikeloverzicht

Wie wordt de meest 'Duurzame Onderneming' van Vlaanderen?

De awards van Open Bedrijvendag worden stilaan een traditie. Dit jaar koos minister Fientje Moerman voor 'Duurzaam Ondernemen' als thema van Open Bedrijvendag. De daaraan gekoppelde award is een initiatief van Open Bedrijvendag en wordt gesteund door de OVAM.

De uitreiking van de award voor de meest 'Duurzame Onderneming' vindt plaats op dinsdag 2 oktober om 16u30 in de gebouwen van de OVAM, Stationsstraat 110 in Mechelen.
 
Wat verstaan we onder Duurzaam Ondernemen?
Minister Moerman: "Duurzaam Ondernemen of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen houdt in dat ondernemingen niet enkel rekening houden met economische overwegingen, maar systematisch ook aandacht hebben voor sociale aspecten en het milieu. Deze elementen nemen ze vrijwillig op in hun gehele bedrijfsvoering. Duurzaam Ondernemen is ondernemen met oog voor mens, milieu en maatschappij."

Voor de uitreiking van de award werden negen bedrijven genomineerd:
- Asap Photographic Services
- Ecover
- Flam
- Garnierdershuis
- Hooge Maey
- Miko
- Nike
- Eco-City/Renoforum
- Van Roey Automation.

De genomineerden zijn onderverdeeld in drie categorien op basis van de grootte van het bedrijf. Per categorie wordt er een award uitgereikt en n van deze drie bedrijven krijgt de titel van meest 'Duurzame Onderneming'.

De winnaar zal bekend zijn omstreeks 17u30.

Meer info : http://www.openbedrijvendag.be