31/03/2010

Website voor het berekenen van de BEQI-index

Terug naar artikeloverzicht

VLIZ ontwikkelde een gebruiksvriendelijke toepassing voor het berekenen van de biologische BEQI-index waarmee de ecologische status van bodemdieren (macrobenthos) in kust- en overgangswateren kan bepaald worden in functie van de Europese Kaderrichtlijn Water: www.beqi.eu

BEQI grafiek In samenwerking met het NIOO, ILVO en IMARES ontwikkelde het VLIZ een online applicatie voor de berekening van de BEQI-index (Benthic Ecosystem Quality Index). BEQI is een biologische index die de ecologische status van bodemdieren (macrobenthos) in kust- en overgangswateren kan berekenen in functie van de Europese Kaderrichtlijn Water. De ontwikkeling van een online applicatie maakt de berekeningsmodule van deze index toegankelijker voor andere instituten. Via de website (www.beqi.eu) kun je data opladen en de nodige berekeningen uitvoeren om de BEQI-score te bepalen. De applicatie werd ontwikkeld in opdracht van de Waterdienst in Nederland en de FOD Leefmilieu in België.

Bron : VLIZ

_________________________

Extra info :

Richtlijn 2000/60/EG van 23 oktober 2000 tot vaststelling van een kader voor communautaire maatregelen betreffende het waterbeleid (Europese Kaderrichtlijn Water)