29/06/2004

Website van de AMINAL afdeling Europa en Milieu is grondig geactualiseerd

Terug naar artikeloverzicht

Op de website van AMINAL afdeling Europa en Milieu (http://www.mina.be/europa.html) vindt u informatie terug over de milieuregelgeving die momenteel op Europese en multilaterale fora in onderhandeling is of die daar wordt verwacht. Verder ook informatie over hoe het staat met de milieuverdragen die Vlaanderen zal ratificeren.
Daarnaast krijgt u een antwoord op vragen als : Hoe wordt binnen Belgi een internationale milieuvergadering voorbereid? Hoe verloopt de besluitvorming binnen de Europese Unie en op andere internationale fora? Welke milieuregelgeving produceerde de EU van 1967 tot vandaag? En wat gebeurt er indien Vlaanderen een Europese Richtlijn niet tijdig of verkeerd omzet in Vlaamse regelgeving?
Enkele thema's diepen we tot in detail uit. Het gaat om internationale milieuthema's die binnen onze afdeling worden opgevolgd, met name 'duurzame ontwikkeling', 'milieuaansprakelijkheid', 'het Verdrag van Aarhus', en 'milieuaspecten van ontwikkelingssamenwerking'.
Wie nog meer informatie zoekt, verwijzen we door naar een uitgebreide pagina met links.
Ten slotte geven we een overzicht van de belangrijkste afkortingen die worden gebruikt in het internationale milieubeleid.

Met vriendelijke groeten,
Joris Van Mierloo
Communicatieverantwoordelijke
Afdeling Europa & Milieu - AMINAL
Koning Albert II-laan 20, bus 8
1000 Brussel
tel. +32 2 553 81 30
fax +32 2 553 81 65