15/05/2007

WDP investeert als eerste vastgoedinvesteerder in belgie 45 miljoen euro in hernieuwbare energie

Terug naar artikeloverzicht

Vorige week zette de Raad van Bestuur van WDP het licht op groen voor een groot investeringsproject in zonne-energie. WDP is hiermee als marktleider in logistiek vastgoed de eerste vastgoedinvesteerder die in Belgi een dergelijke groot investeringsplan in duurzaam ondernemen opstart.

Vorige week zette de Raad van Bestuur van WDP het licht op groen voor een groot investeringsproject in zonne-energie. WDP is hiermee als marktleider in logistiek vastgoed de eerste vastgoedinvesteerder die in Belgi een dergelijke groot investeringsplan in duurzaam ondernemen opstart. Op een periode van 2 jaar zal de vastgoedbevak de daken van een aantal sites uitrusten met zonnepanelen, goed voor een totale oppervlakte van maar liefst 100.000 m. De extra investering bedraagt 45 miljoen euro en levert gegarandeerde additionele inkomsten over de komende 20 jaar. Deze investering zal een rendement genereren dat in lijn ligt met het gebruikelijke opbrengstprofiel van de overige vastgoedinvesteringen.

WDP hoopt in het derde kwartaal van dit jaar de overeenkomsten met de distributienetbeheerders te kunnen afronden. De diversificatie van WDP rust op het systeem van groenestroomcertificaten.
Iedere elektriciteitsleverancier is immers verplicht om een minimum aandeel van zijn verkoop aan eindafnemers te betrekken uit hernieuwbare energiebronnen. Een leverancier kan aan deze verplichting voldoen door zelf groene stroom te produceren of door groenestroomcertificaten aan te kopen op de markt.

De groenestroomcertificaten worden gratis toegekend aan de groenestroomproducenten door de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Groenestroomproducenten zoals WDP krijgen 1 certificaat per 1000 kWh netto groenestroomproductie en kunnen deze certificaten verkopen aan de elektriciteitsleveranciers.

Het zonne-energieproject vertegenwoordigt een eerste stap in een totaalproject van duurzaam ondernemen waarbij WDP in een ruimer kader onderzoekt welke mogelijke extra investeringen kunnen bijdragen tot de vermindering van de CO uitstoot van de opslagruimten in zijn portefeuille.

Volledig persbericht

Bron : WDP