Waterstofregio 2.0 van start

Gepubliceerd op 06/05/2016

Vlaamse en Nederlandse bedrijven en onderzoeksinstellingen gaan samen aan de slag met het demonstreren van waterstof als duurzame energiebron in Interregproject Waterstofregio 2.0.

Het gaat om een investering van maar liefst 14 miljoen euro, waarvan 6 miljoen euro uit het EFRO fonds via het Interreg Grensregio Vlaanderen-Nederland programma. Ook Philippe Muyters, Vlaams Minister van werk, economie, innovatie en sport voegt 375.000 euro Vlaamse cofinanciering toe aan het project.

Minister Muyters over 'Waterstofregio 2.0': “Het Interreg Vlaanderen-Nederland project 'Waterstofregio 2.0' is een mooi voorbeeld van hoe een sterke focus op innovatie bij bedrijven ervoor kan zorgen dat economische ontwikkeling en een ambitieus klimaatbeleid hand in hand gaan. De Interreg-steun vanuit Europa, waaraan ik als Vlaams minister bevoegd voor Economie en Innovatie 375.000 euro toevoeg, moet een hefboom zijn om ondernemingen grensoverschrijdend te laten samenwerken aan concrete demonstratieprojecten op vlak van tankinfrastructuur en zero-emissie toepassingen. Zo kunnen we onze regio tot een Europese koploper maken inzake waterstoftechnologie.”

 

Lees meer over dit inspirerende project via http://www.grensregio.eu/projecten/waterstofregio-2-0

Bron: © 2016 Agentschap Innoveren & Ondernemen