31/01/2022

Vlaanderen start campagne om grondeigenaars warm te maken voor extra bos

bosbeheer-2
Terug naar artikeloverzicht

De Vlaamse Regering wil tegen eind 2024 4.000 hectare bos extra aanleggen. Met een nieuwe campagne richt de overheid zich nu ook op grondeigenaars, om hen warm te maken hun gronden te bebossen. “Als we ons ambitie van 4.000 hectare willen waarmaken, hebben we veel grond nodig. We reiken daarom de hand naar grondeigenaars. Dat hoeft niet altijd om grote oppervlakten te gaan. Terreinen van 0,1 hectare komen al in aanmerking voor ondersteuning”, zegt Vlaams klimaatminister Zuhal Demir. Die ondersteuning kan oplopen tot 25.000 euro per hectare.

We hoeven de Vlamingen niet meer te overtuigen van het nut van meer bossen: ze filteren fijn stof, houden onze steden koel, zijn een thuis voor fauna en flora, slaan CO2 op én zijn een heerlijke plek om te vertoeven. “Mijn inzet voor bossen, planten en dieren is er altijd geweest. Dat heb ik van mijn ouders meegekregen”, aldus Zuhal Demir. “Als we voor meer natuur willen zorgen, moet iedereen de handen uit de mouwen steken. Daarom ondersteunen we vanuit de bosalliantie graag mensen die een stukje van hun grond willen bebossen.”

Bosalliantie

Geïnteresseerde mensen kunnen terecht op www.bosteller.be van de bosalliantie, een samenwerking van de Vlaamse overheid met tal van natuurorganisaties. De alliantie staat klaar met tal van tips en ondersteuning bij de aanleg. Een mediacampagne loopt nog deze week, met als hoogtepunt een plantactie in het Hallerbos, in bijzijn van Zuhal Demir.

 

 

Bron: Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme © 2021 N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel