Vlaanderen investeert 1 miljoen euro in projecten voor milieuvriendelijke voertuigen

Gepubliceerd op 28/12/2017

De Vlaamse regering ondersteunt tien projecten in het kader van het Clean Power for Transport-plan. ‘Ons verkeer is verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen en fijn stof. Mobiliteit heeft dus een grote invloed op het klimaat en onze gezondheid. Daarom ondersteunen we initiatieven die zorgen voor meer milieuvriendelijke wagens’, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

In het kader van het actieplan Clean Power for Transport, organiseerde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein voor de tweede keer een oproep om projecten rond milieuvriendelijke mobiliteit te ondersteunen. Er werden 31 projecten ingediend en na evaluatie keurde het departement Omgeving er tien goed. Elk project krijgt maximum 150.000 euro, de tien projecten samen krijgen iets meer dan 1 miljoen euro.

De projecten richten zich op elektrische fietsen ter vervanging van wagens (Stad Brugge), elektrische deelauto’s (Cambio, autodelen.net, Officenter), laadinfrastructuur (EV Consult/Elia), onderzoek (KU Leuven, VITO/Energyville), bewustmaking (EV Belgium, BBL), enzovoort.

Er zitten opnieuw enkele opmerkelijke projecten bij. Zo starten EV Consult en Elia met een project dat de batterijen van elektrische auto’s zal inzetten om de stabiliteit van het distributienet te verzekeren. En streeft maatwerkbedrijf WAAK naar duurzaam woon-werkverkeer, in nauwe samenwerking met de mensen met een arbeidsbeperking die in het bedrijf werken.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein is blij met de grote variatie: ‘Elk project zal Vlaanderen een stap vooruit helpen bij de vergroening van onze mobiliteit, dat is belangrijk voor ons klimaat én voor onze gezondheid.’

Dit zijn de projecten die ondersteuning krijgen:
Stad Brugge: 22.000 euro
WAAK vzw: 74.640 euro
EV Belgium: 148.430 euro
KULeuven: 149.875 euro
Cambio: 30.344 euro
VITO/Energyville: 149.872 euro
Autodelen.net: 116.073 euro
BBL: 98.250 euro
EV Consult: 149.600 euro
Officenter: 95.278 euro

 

Bron: © Bart Tommelein - www.tommelein.com