25/09/2009

Vlaamse Regering verlengt opdracht en bevoegdheden Brownfieldcel

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van minister-president Kris PEETERS heeft de Vlaamse Regering vandaag beslist om de opdrachten en de bevoegdheden van de tijdelijke Brownfieldcel, die namens de Vlaamse Regering de onderhandelingen voert in het kader van de herontwikkeling van de Brownfields, te verlengen met n jaar tot 31 december 2010. Aan de Brownfieldcel en zijn gemandateerde onderhandelaars is de opdracht gegeven om de onderhandelingen voor een convenant op korte termijn aan te vatten voor de 21 resterende ontvankelijke projectaanvragen.

De Vlaamse Regering wenst de komende jaren verder in te zetten op de herontwikkeling van Brownfields door het afsluiten van brownfieldconvenanten met projectontwikkelaars en verschillende betrokken overheidsdiensten. Door deze convenanten kunnen projectontwikkelaars genieten van een aantal ondersteunende en faciliterende maatregelen, die moeten bijdragen tot een versnelde herontwikkeling van verlaten terreinen.

Tijdens de vorige legislatuur, werden 42 projectaanvragen voor een brownfieldconvenant ontvankelijk verklaard. Voor 21 projecten werden door de Vlaamse Regering de convenanten inmiddels ondertekend.

Omdat een aantal bepalingen gebaseerd op het Brownfielddecreet van tijdelijke aard zijn en om de terzake gecreerde dynamiek niet in het gedrang te brengen, drongen zich een aantal beslissingen op.

Bron : Persmededeling van de Vlaamse Regering