12/05/2006

Vlaamse Regering ondersteunt ecologisch printen

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN heeft de Vlaamse Regering vandaag beslist om aan NV Eco Print Center te Asse, in het kader van de economische expansiesteun, een ecologiesteun toe te kennen van 4.903.167 euro. Eco Print heeft een nieuwe productiesite te Lokeren. De eerste van in totaal vier drukpersen werd onlangs in gebruik genomen.

Het bedrijf krijgt de steun voor het gentegreerd energiezuinig beheersysteem voor het bedrijfsgebouw, de keuze voor milieuvriendelijke en grondstofbesparende rotatiedrukpersen en verpakkingsunits. Uit het drukproces wordt bijvoorbeeld het water gelimineerd, waardoor ook een heleboel chemicalin worden geweerd.

Minister Moerman beschouwt het als een stap vooruit dat steeds meer bedrijven investeren in milieuvriendelijkheid. Dit bewijst dat de principes van duurzaam ondernemen steeds meer ingang vinden in het bedrijfsleven. Bedrijven die op ecologisch gebied dan nog een stapje verder gaan dan de norm kunnen we alleen maar aanmoedigen, aldus de minister.

In de drukkerij zullen in de toekomst alle publicaties van de Persgroep worden gedrukt. Voorlopig draait er n pers waarop De Morgen wordt gedrukt. In 2007 volgt Het Laatste Nieuws. In een latere fase volgen de tijdschriften. De totale investeringskost van De Persgroep bedraagt 109 miljoen euro. Op termijn moet het personeelsbestand toenemen tot 150 160 VTE. Momenteel stelt men een honderdtal arbeiders te werk.

Bron: persdienst Vlaamse regering