13/12/2002

Vlaamse regering in kort bestek - 13/12/02 (deel 1)

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van minister vice-president Steve STEVAERT :

De Vlaamse regering keurt een uitvoeringsbesluit goed bij het Mobiliteitsdecreet. Om de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn
toe te laten haar lijnvoering op een gefaseerde en adequate manier af te stemmen op de sociale en maatschappelijke functie van het openbaar vervoer voorziet het decreet in netmanagement. Dat wordt in dit uitvoeringsbesluit opgesteld.

* * *

Bij de hervorming van de personenbelasting in 2001 werd  een gedeeltelijke belastingvermindering toegekend voor de uitgaven van een energie-audit van een woning. Deze vorm van belastingaftrek gaat in voege vanaf 1 januari 2003. Het ontwerp-KB ter zake vermeldt twee belangrijke elementen voor wat de gewestelijke energie-aspecten betreft. Zo moeten personen die de audit uitvoeren erkend worden door n der gewesten en moet het auditverslag beantwoorden aan de door het gewest opgestelde voorwaarden. De Vlaamse regering keurt nu principieel een besluit goed inzake de erkenning van energie- auditors voor woningen en de voorwaarden van het auditverslag. Dit besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de SERV, de Mina-Raad en daarna aan de Raad van State.