29/09/2022

Vlaamse overheid start informatiecampagnes over isoleren en renoveren

isolatie_woning_renovatie
Terug naar artikeloverzicht

Met een hele reeks tips en aanbevelingen start de Vlaamse overheid op initiatief van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir uitgebreide informatiecampagnes over isoleren en renoveren. Later volgt een campagne rond de Mijn VerbouwPremie. “Het is onze taak als overheid om de mensen te wijzen op alle mogelijkheden en voordelen die er bestaan wat betreft isoleren en renoveren en de premies die voorhanden zijn”, aldus Zuhal Demir, die erop wijst dat Vlaanderen meer dan 1 miljard euro heeft klaarstaan om alleenstaanden en gezinnen te ondersteunen. 

De advertentiecampagne die in alle kranten loopt geeft een helder overzicht van de grootste energieverliezen in het huis van de gemiddelde Vlaming. “Pak het energieverlies in je woning aan”, aldus de advertentie. Door energiezuinig te renoveren kan je jaarlijks tot 3.700 euro op je energiefactuur besparen. Een niet-geïsoleerd dak is de grootste verliespost met 30 procent van de warmte die verloren gaat. Maar ook muurisolatie, dubbel glas en vloerisolatie zijn verstandige investeringen, zo is er te lezen.

Volgende golf in najaar

In een volgende golf volgt een campagne via televisie en radio om Vlaamse alleenstaanden en gezinnen de weg te helpen vinden naar het nieuwe eengemaakte loket voor de Mijn VerbouwPremie, die op 1 oktober start. Dit zal van 7 oktober tot eind november duren.

 

 

Bron: Zuhal Demir - Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme © 2021 N-VA, Koningsstraat 47 bus 6, 1000 Brussel