14/08/2006

Uitvoeringsplan milieuverantwoord materiaalgebruik en afvalbeheer in de bouw

Terug naar artikeloverzicht

Dit plan omvat de beleidsprogrammering voor de periode 2006-2010 over het beheer van materiaal- en afvalstromen in de Vlaamse bouwsector met duiding van de strategische en operationele doelstellingen. De bedoeling is niet alleen het bestaande beheer van bouw- en sloopafval verder te optimaliseren, maar ook te verruimen naar een gentegreerd materialenbeleid.

Op 7 juli 2006 beslistte de Vlaamse Regering om het ontwerp van uitvoeringsplan 'Milieuverantwoord Materiaalgebruik en afvalbeheer in de bouw' in openbaar onderzoek te plaatsen. Dit plan omvat de beleidsprogrammering voor de periode 2006-2010 over het beheer van materiaal- en afvalstromen in de Vlaamse bouwsector met duiding van de strategische en operationele doelstellingen. De bedoeling is niet alleen het bestaande beheer van bouw- en sloopafval verder te optimaliseren, maar ook te verruimen naar een gentegreerd materialenbeleid.

Het openbaar onderzoek start bij de publicatie in het Belgisch Staatsblad, 16 augustus '06.
Gedurende twee maanden kan men het ontwerpplan inkijken bij de gemeenten en bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).
Tot en met 15 oktober '06 kan iedereen bezwaren of opmerkingen indienen. Een officieel bezwaar moet schriftelijk aan het College van Burgemeester en Schepenen gericht zijn.
De gemeenten staan in voor het bekendmaken van dit openbaar onderzoek bij de bevolking. Hiervoor kan men een voorbeeldaffiche gebruiken en/of kan een aankondiging in het gemeentelijk informatieblad geplaatst worden.

Het ontwerpplan zelf is vrij te downloaden door iedereen.

Elke gemeente kan gratis n gedrukt exemplaar opvragen via infoshop@ovam.be

Bron : OVAM