10/07/2003

Tremelo krijgt 700.000 euro voor rioleringen

Terug naar artikeloverzicht

Tremelo krijgt van Vlaams leefmilieuminister Ludo Sannen bijna 700.000 euro voor rioleringswerken in de Guldensporenstraat en de Villastraat. De wegenis- en de rioleringswerken die Tremelo in beide straten plant, worden door minister Ludo Sannen betoelaagd met liefst 693.596 euro.
Leefmilieuminister Ludo Sannen heeft zopas een aantal besluiten voor de subsidiring van gemeentelijke rioleringsprojecten ondertekend. Deze besluiten gaan nu naar het Minafonds zodat de middelen kunnen vastgelegd worden en de aanbesteding en gunning van de projecten eerstdaags kan gebeuren. Een aantal projecten worden samen met Aquafin uitgevoerd. Zo wordt de hinder voor de omwonenden tot een minimum herleid. Het subsidiebedrag verschilt per project. De meeste projecten omvatten de aanleg van een gescheiden stelsel. Dit betekent dat het afvalwater en het regenwater in aparte leidingen getransporteerd wordt. Hierdoor wordt ook het risico van overstromingen kleiner.
Voor de concrete timing en uitvoering van de werken in Tremelo is het nu wachten op de gunning van de werken en de timing die door de gemeente met de aannemers zal besproken worden.

info : Ann Bats, woordvoerder van minister Sannen
tel. : (02) 553 27 99
e-mail : persdienst.sannen@vlaanderen.be