04/06/2004

Trage milieu-investering omgeturnd tot dynamische Ecologiepremie

Terug naar artikeloverzicht

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Economie, Patricia CEYSENS, principieel beslist de Ecologiepremie in te voeren. Dit voorstel gaat nu naar de Raad van State. Voortaan moeten bedrijven niet langer tot meer dan een jaar wachten om te weten of een milieu investering op steun kan rekenen. E-gov zorgt er voor dat een ondernemer meteen een antwoord krijgt en weet op welk bedrag hij kan rekenen. De premie is een belangrijke hulp voor bedrijven om de Kyoto-doelstelling te halen en is een integraal deel van het Vlaamse milieubeleidsplan.

Voorwaarden voor de ecologiepremie

Niet alleen ecologische maar ook energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor de premie. De premie springt ook bij voor investeringen die het gevolg zijn van een verhuis om milieuredenen.

KMO's kunnen tot 40% van de meerkost vergoed krijgen, grote ondernemingen tot 30%. Voor ecologische investeringen is de steun geplafonneerd op 1,8 miljoen euro per dossier, voor energie investeringen is het maximale steunbedrag 3,6 miljoen euro.  Voor de maatregel is een jaarlijks budget van 55 miljoen euro voorzien. De ecologiepremie wordt beschikbaar vanaf de tweede helft van juni.

"De ecologiepremie wordt een van de belangrijkste Vlaamse maatregelen om de Kyoto-norm te halen die we met de federale regering hebben afgesproken. De ecologiepremie is een mooi voorbeeld hoe ecologie en ondernemen samen
kunnen gaan," besluit Ceysens.

persinfo : Lorin Parys, woordvoerder van minister Ceysens
tel. : 02 553 12 00
e-mail : persdienst.ceysens@vlaanderen.be

Bron : persdienst Vlaamse regering

___________________________________

Extra info :