05/09/2008

Total Belgium lanceert CO2-compensatieprogramma voor het grote publiek

Terug naar artikeloverzicht

Brussel, 5 september 2008 - Total Belgium kondigt vandaag als primeur twee nieuwe initiatieven aan die passen in zijn strategie voor innovatie en duurzame ontwikkeling. Om te beginnen is het bedrijf, Belgisch leider inzake de distributie van petroleumproducten, de eerste Belgische distributeur die in zijn volledige netwerk biobenzine aanbiedt. Ten tweede is Total Belgium ook het eerste filiaal van de Total Groep dat zijn klanten wijst op de gevolgen van de CO2-uitstoot. Total levert in het kader van dit programma een extra inspanning om de automobilist in staat te stellen om niet minder dan 20% van zijn CO2-uitstoot te compenseren. Beide nieuwe initiatieven illustreren Total Belgium's bijdrage aan de Belgische verbintenissen in het kader van het Kyoto-protocol. Dit houdt in dat Belgi zijn CO2-uitstoot in de periode 2008-2012 met 7,5% vermindert in vergelijking met 1990.
 
Eerste biobenzine aan de Belgische pompen

Net zoals bij de lancering van de biodiesel in Belgi in 2006 is Total ook nu weer de eerste distributeur die in zijn volledige Belgische netwerk biobenzine aanbiedt. Biobenzine is een mengsel van "klassieke" benzine met tot 7% ethanol of tot 15% ETBE (ethyl-tertio-butylether). Dit mengsel wordt in de Total-raffinaderij van Antwerpen klaargemaakt. De biobenzine voldoet aan de norm EN228 en is zonder meer geschikt voor alle benzinemotoren. Ze wordt bijgevolg aan de "klassieke" Total Excellium benzinepomp aangeboden.

Total levert nu reeds biobenzine in zijn tankstations in Duitsland en Frankrijk. De petroleummaatschappij is trouwens Belgisch en Europees koploper in biobrandstoffen.
 
20% van de CO2-uitstoot compenseren

Het tweede innoverende initatief is een CO2-compensatieprogramma om elke consument in staat te stellen aan duurzame ontwikkeling te doen. Total Belgium wil de automobilist informeren over zijn CO2-uitstoot en hem bewegen tot een verantwoorde houding.

Het programma geeft de automobilist de kans om met zijn Total getrouwheidspunten de CO2-uitstoot van zijn voertuig te compenseren. Om de consument aan te sporen om een inspanning te leveren, voegt Total Belgium aan elk getrouwheidspunt dat de automobilist schenkt, zelf anderhalf punt toe. Bij een klant die 30 liter tankt, loopt de totale compensatie daardoor op tot 20% (6 punten van de klant of 8% en 9 punten van Total of 12%). Door Total Excellium brandstof te tanken, vermindert de automobilist bovendien zijn CO2-uitstoot aanzienlijk, zelfs tot 5%.  

Voorbeeld

Dit schema verduidelijkt de berekening:

Total Belgium is het eerste filiaal van de TOTAL Groep en bovendien wereldwijd een van de eerste distributeurs van petroleumproducten om een dergelijk programma te lanceren.

"Alle beetjes helpen, vooral als we met velen ons steentje bijdragen", verklaarde Miguel del Marmol, Algemeen Directeur van Total Belgium.

Bron : Total Belgium