18/10/2004

TOM of Technisch-juridisch Overleg over de Milieuregelgeving op Gewestelijk niveau : een evaluatie van vier jaar werking

Terug naar artikeloverzicht

Het Technische Overleg Milieuregelgeving is een permanent overlegorgaan dat de minister adviseert inzake alle milieuhygine-aspecten. De administraties en diensten die betrokken zijn bij de uitvoering van het beleid hebben zitting in TOM.

TOM streeft vooral naar het oplossen van overlappingen, lacunes en tegenstrijdigheden in de regelgeving en de uitvoering en handhaving van het beleid. Hierbij hoort ook het oplossen van tegenstrijdige interpretaties van deze regelgeving. Het is niet de taak van TOM om de regelgeving op algemene wijze te evalueren of om concrete dossiers te bespreken.

TOM bestaat uit een stuurgroep en eventueel ad hoc op te richten werkgroepen. Elk lid kan aan TOM een knelpunt voorleggen. TOM legt adviezen ter beslissing voor aan de minister.

De leden zijn instanties die betrokken zijn bij het milieuthema (en raakvlakken):

de Administratie voor Milieu-, Natuur-, Land- en Waterbeheer van de het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap,
de Vlaamse Milieumaatschappij,
de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest,
de Vlaamse Landmaatschappij,
de Administratie voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten en Landschappen (MVG),
de Administratie Gezondheidszorg (MVG),
de Administratie voor Economie (MVG),
de Afdeling Juridische Dienstverlening van het Departement Leefmilieu en Infrastructuur (MVG),
de Vereniging van Vlaamse Provincies
en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Na vier jaar werken is het tijd voor een zelfevaluatie. Op de site van Aminal vind je het rapport "Technisch-juridisch Overleg over de Milieuregelgeving op Gewestelijk niveau: Beschrijving, Realisaties en Evaluatie na 4 jaar werking".