16/09/2021

Terugblik Webinar - Het ‘fit for 55’ energie- en klimaatpakket

zakenman_maakt_wereld_groener
Terug naar artikeloverzicht

Op 14 september 2021 organiseerden VLEVA, Minaraad en VEKA samen een webinar over het “Fit for 55”-pakket van de Europese Commissie. Zo'n 400 deelnemers volgden dit event online.

Op 14 juli 2021 stelde de Europese Commissie haar maatregelenpakket “Fit for 55” voor – een pakket dat gekoppeld is aan de doelstelling om de Europese broeikasgasuitstoot tegen 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van 1990. De voorgestelde wetgevingsinstrumenten moeten er voor zorgen dat we deze ambitie halen en aldus het pad kunnen effenen voor EU klimaatneutraal in 2050.

Dit pakket vormt een fameuze uitdaging: niet alleen voor de Europese onderhandelaars – die in het komende jaar druk doende zullen zijn definitieve beslissingen te nemen over deze voorstellen – maar ook voor de Lidstaten (en dus voor deelstaat Vlaanderen) – die immers proactief moeten beginnen nadenken over de extra maatregelen die ze zouden kunnen of zouden moeten introduceren.

Dit event had als doel ervoor te zorgen dat alle Vlaamse betrokkenen geïnformeerd aan de startmeet verschijnen voor dit veeleisende parcours.

Via onze website kan u het webinar herbekijken en kan u tevens de presentaties en het verslag downloaden.

Klik hier voor de opname, verslag en presentaties

 

 

Bron: Minaraad, Vlaamse Overheid