11/07/2007

Subsidies voor projecten rond duurzame ontwikkeling

Terug naar artikeloverzicht

De POD DO verleent financile ondersteuning aan projecten die duurzame ontwikkeling willen promoten. De uiterste indiendatum voor deze selectieronde is vastgelegd op 10 september 2007. De financiering van de ondersteunde projecten zal nooit meer dan 75% van de totale kost bedragen.

Om kans te maken op een subsidie, moet het project voldoen aan een aantal criteria.

Ontvankelijkheidscriteria

Het voorstel moet worden ingediend op een modelformulier voor de einddatum van 10 september. Alle ondernemingen, lokale en provinciale overheden en vzw's die over rechtspersoonlijkheid beschikken met een maatschappelijke zetel en een vestigingsplaats in Belgi  kunnen deelnemen. 
De projecten moeten aanvangen in december 2007, met een maximumduur van 6 maand, of in januari 2008, met een maximumduur van 1 jaar. 

Evaluatiecriteria

Aan de hand van deze criteria wordt de kwaliteit van het voorstel en de ervaring van de organisatoren inzake duurzame ontwikkeling getest. Meer uitleg over deze criteria vindt u terug op de website van de POD DO (http://www.poddo.be). Enkele van de belangrijkste voorwaarden zijn de aanwezigheid van een partnerschapstructuur, respect voor de duurzaamheidcriteria en een aantoonbare link met de acties uit het huidige Federaal Plan inzake Duurzame Ontwikkeling 2004-2008 n dat in voorbereiding (2009-2012).
 
Deelname aan de consultatie van de bevolking in januari 2008

Van 30 januari tot en met 30 april 2008 zal de bevolking over het voorontwerp van het Federaal Plan voor Duurzame Ontwikkeling 2009-2012 geconsulteerd worden. Bij de selectie van de projecten in september 2007 zullen die projecten die de aanmoediging van deelname aan deze consultatie van de bevolking weten te integreren in hun activiteiten een licht voordeel genieten.

En natuurlijk moet de subsidieaanvraag vermelden wat de concrete doelen van het project zijn - met indicatoren hiervan, hun aanbreng in duurzame ontwikkeling, de communicatie die verband houdt met het project en de doelgroep, de partners, de activiteiten, enz...

Documenten over deze selectie voor september 2007 kan u consulteren en downloaden in de rubriek "Activiteiten/Subsidies" op de website van de POD DO: http://www.poddo.be

Bron : POD Duurzame Ontwikkeling