01/04/2003

Statuten nv BAM principieel goedgekeurd

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van de Vlaamse ministers Dirk VAN MECHELEN (Financin, Begroting en Ruimtelijke Ordening) en Gilbert BOSSUYT (Mobiliteit, Openbare Werken) keurde de Vlaamse regering twee besluiten principieel goed.

Deze besluiten geven uitvoering aan het decreet betreffende de oprichting van de naamloze vennootschap van publiek recht Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (nv BAM), die sturing en uitvoering zal geven aan het Masterplan Anwerpen.  Dit Masterplan werd ontwikkeld door de Vlaamse administratie in samenwerking met de gouverneur van de provincie Antwerpen.

Het multimodaal Masterplan loopt over een periode van tien jaar en behelst de meest prioritaire infrastructuur- werken om de mobiliteit in de Antwerpse regio te kunnen garanderen en te beheersen. Hiervoor wordt een budget voorzien van meer dan 1,5 miljard euro. Gezien de omvang van dit project wordt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel opgericht om deze complexe opdracht in goede banen te leiden.

De statuten van deze naamloze vennootschap werden door de regering principieel goedgekeurd. Na advies door de Raad van State kunnen deze statuten definitief goedgekeurd worden en kan in principe voor de zomer worden overgegaan tot de effectieve oprichting van de nv BAM.


persinfo : Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen
tel. : 02 553 64 11
e-mail : persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be

persinfo : Tina Verraes, persdienst minister Gilbert Bossuyt
tel. : 02 553 70 11
e-mail : tina.verraes@vlaanderen.be