18/10/2022

Startschot Leve(n)de Woluwe

pact-akkoord
Terug naar artikeloverzicht

Op vrijdag 14 oktober 2022 gaf de Dijle-Zennedag het officiële startschot voor het strategisch project Leve(n)de Woluwe. De volgende drie jaar krijgt de vallei van de Woluwe in Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem nog meer aandacht. Ook de VLM engageert zich in dat partnernetwerk en bundelt mee de krachten om de riviervallei opnieuw in ere te herstellen.

In de landinrichtingsprojecten in de Vlaamse Rand gaven wij al meer ruimte aan tal van zijlopen van de Woluwe en we inspireerden andere partners tot acties om de Woluwe zelf meer ruimte te geven. Onder meer met de deelprojecten Beekstraat, de Burbure (Dexiadomein), Woluwewandelpad, Zeen en Oppem droeg de Vlaamse Landmaatschappij al sterk bij tot meer en betere waterbeheersing, ontharding en ecologische inrichting in het gebied. Tal van partners engageren zich nu om de Woluwe te verbeteren en de open ruimte errond te versterken. Dat komt de omgevingskwaliteit en de leefbaarheid in de Vlaamse Rand sterk ten goede. Het resultaat moet een klimaatrobuust, duurzaam en gezond watersysteem worden dat voor een kwalitatieve, aangename leefomgeving zorgt.

Aansluitend op onze eerdere projecten in de Woluwevallei keurde minister Demir onlangs het landinrichtingsproject Woluwe-Trawool-Floordambos goed, dat ook al heel wat maatregelen bevat om de open ruimte rond de Woluwe kwalitatief in te richten en voor meer waterinfiltratie en waterbeheersing te zorgen. Een van de spraakmakende deelprojecten in dat nieuwe landinrichtingsplan wordt alvast de ontharding van de Ravaartstraat in Vilvoorde en Steenokkerzeel.

 

 

Bron: Vlaamse Landmaatschappij, Vlaamse Overheid