03/05/2019

Start openbaar onderzoek ontwerp landinrichtingsplan 'Mijn Mangelbeek'

Terug naar artikeloverzicht

Op maandag 6 mei start het openbaar onderzoek over het ontwerp van het landinrichtingsplan ‘Mijn Mangelbeek’. Die avond organiseren we samen met de gemeente Heusden-Zolder tussen 16 en 20 uur een infomoment in de ZLDR Luchtfabriek.

Pagina-inhoud

​Het ontwerpplan omvat maatregelen om de Mangelbeekvallei terug meer natuurlijk in te richten en een glansrol te geven als centrale, verbindende plek tussen Heusden en Zolder. ​Zo worden mijnbelevingsplekken ingericht en veel kilometers veilige wandel- en fietswegen aangelegd tussen de verschillende dorpskernen van Heusden en Zolder. ​In dit ontwerpplan staan ook maatregelen om te onderzoeken hoe de natuurlijke waterhuishouding in de beekvallei kan hersteld worden. Hiervoor geeft de Europese Unie subsidies via het Interregproject Green WIN.
De adviesprocedure loopt van 1 april tot en met 30 juni 2019.

Van maandag 6 mei tot en met dinsdag 4 juni 2019 organiseren de gemeenten Lummen en Heusden-Zolder een openbaar onderzoek over het ontwerp landinrichtingsplan (LIP) Mijn Mangelbeek. Gedurende die periode kan iedereen het plan gaan inkijken in het gemeentehuis van beide gemeenten. Tijdens het openbaar onderzoek is er de gelegenheid om bezwaren en opmerkingen over de inhoud van het ontwerp landinrichtingsplan in te dienen bij een van beide gemeentebesturen. U kan gedurende die periode uw opmerkingen en/of bezwaren over het plan indienen. Dit kan door een brief te sturen naar de gemeente Heusden-Zolder t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Heldenplein 1, 3550 Heusden-Zolder of door een e-mail te versturen naar omgeving@heusden-zolder.be. U kan uw brief ook sturen naar de gemeente Lummen t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Gemeenteplein 13, 3560 Lummen of u kan een e-mail versturen naar ruimtelijke.ordening@lummen.be​.​ Bezwaren of opmerkingen moeten uiterlijk op 4 juni 2019 ingediend worden met de vermelding "openbaar onderzoek LIP Mijn Mangelbeek".

​Op maandag 6 mei organiseren de gemeente Heusden-Zolder en VLM samen een infomoment in de ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5 in Heusden-Zolder tussen 16 en 20 uur.. Die avond kunnen de plannen worden ingekeken en vragen gesteld aan de projectmedewerkers.  

Meer info over het ontwerp van dit landinrichtingsplan, vind je terug in deze folder​. ​

Via de link kan je de tekst en de kaartenatlas van het ontwerp landinrichtingsplan 'Mijn Mangelbeek' alvast bekijken​. 

Voor meer informatie over het project zelf, bekijk je best op de projectfiche op onze website.​​

 

Bron: Vlaamse Landmaatschappij, Vlaamse Overheid