10/03/2004

Sprokkelnieuws

Terug naar artikeloverzicht

1. Afvalgids voor dakdekkers

Er is een bedrijfsafvalgids voor dakdekkers opgesteld om dakdekkers wegwijs te maken in het sorteren, storten en recycleren van afval.

Het boekje handelt over de situatie in Vlaanderen, Walloni en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De inlichtingen in deze gids zijn uiteraard slechts richtinggevend.

Rechtsgeldig zijn alleen de wettelijke teksten en verordeningen die in het Belgisch Staatsblad zijn verschenen en de interpretatie hiervan door gerechtshoven, rechtbanken en de administratie.

--> URL-algemeen : http://www.cct-cbd.be 

Bron : Wonen met de natuur, VIBE

 

2. Te maken met grondverzet? Opgelet!

Om de verspreiding van bodemverontreiniging te beheersen, heeft de Vlaamse regering een regelgeving met betrekking tot het gebruik van uitgegraven bodem opgesteld. Deze regeling is ook wel gekend als het "grondverzet" en wordt van kracht op 1 januari 2004. De regeling is zowel van toepassing op particulieren als op bedrijven.

 --> URL-algemeen : http://www.ovam.be  

 Bron: Ovam

 

3. Overstromingsvoorspeller

Bestaat de kans dat de Demer - of een van haar bijrivieren tussen Kermt en Werchter - straks overstroomt?
Op de OBMD-website, door 2Mpact in opdracht van AMINAL-Water ontwikkeld, kunt u het antwoord vinden op deze vraag.

Bron : 2Mpact 

 

4.  De Groenbon

Iedereen die het groene karakter van zijn straat, wijk of buurt wil bevorderen, heeft recht op financile steun van de Vlaamse overheid. Elk waardevol initiatief wordt beloond met n of maximum twee GROENBONNEN ter waarde van 250 euro elk.
De publicatie verschaft u de nodige informatie over de manier waarop u kunt aanspraak maken op n of meerdere groenbonnen. De brochure bevat ook een inschrijvingsformulier.

--> URL-algemeen : Afdeling Bos & Groen

Bron: Afdeling Bos & Groen

 

5. Gratis brochure "Adem diep in"

Door het autoverkeer, de producten die we gebruiken, de verwarming en het energieverbruik komen er verontreinigende gassen en stofdeeltjes in de lucht. In die mate zelfs dat de atmosfeer en het klimaat van de aarde erdoor uit evenwicht geraken. Omdat luchtverontreiniging niet n maar vele oorzaken heeft, ligt ook de oplossing voor het probleem niet in n maar in vele en diverse maatregelen. In de brochure "Adem diep in" krijgt u alvast een hele reeks tips om de luchtkwaliteit te verbeteren. U zal ontdekken hoe u zelf mee het verschil kan maken!

--> URL-algemeen : http://lucht.milieuinfo.be/

Bron: AMINAL