31/10/2007

Spelenderwijs milieubewust worden: zwem en vlieg mee!

Terug naar artikeloverzicht

'Zwem en vlieg mee' is een nieuw computerspel van de Vlaamse Milieumaatschappij voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het maakt kinderen op een speelse manier vertrouwd met milieusparend gedrag. Hoofdrolspeler is Floepje, de mascotte uit het milieueducatief pakket voor het basisonderwijs.

Floepje neemt kinderen van 3 tot 7 jaar mee op verkenning in het dorp van Bert en Lien. 12 spelletjes maken hen op een speelse manier vertrouwd met milieusparend gedrag. Floepje is een diertje dat kan vliegen als een vogel en kan zwemmen als een vis. Daarvoor heeft Floepje wel schoon water en zuivere lucht nodig.

Het computerspel kan gebruikt worden in het kleuteronderwijs en in de eerste graad van het basisonderwijs, maar ook buiten de school. Thuis, in de jeugdbeweging of in kinderopvangcentra kunnen kinderen naar hartenlust spelen om milieubewust om te gaan met lucht en water.

Het computerspel kan gespeeld worden op de www.floepje.be. Er is een gratis cd-rom met het computerspel beschikbaar bij het Infoloket van de VMM. Gebruik hiervoor het bestelformulier.

'Zwem en vlieg mee' is een aanvulling op het milieueducatief pakket van de VMM voor het basisonderwijs. Dit pakket met Floepje in de hoofdrol kent een groot succes, niet alleen in Vlaanderen maar ook daarbuiten. De boekjes 'Floepje in het water' en 'Floepje in de lucht' zijn immers vertaald in 10 talen en verspreid in 13 Europese landen.  

Meer info over het milieueducatief pakket van de VMM.

Bron : VMM