16/05/2008

Solvay lanceert nieuw product tegen luchtverontreiniging

Terug naar artikeloverzicht

Investering van 40 miljoen USD in innoverende technologie voor de productie van SOLVAir ® Select 300 voor de behandeling van rookgassen

Solvay maakt vandaag bekend dat zijn dochteronderneming Solvay Chemicals Inc. haar productenportefeuille uitbreidt met een nieuw product dat SOLVAir® Select 300 heet en dat bedoeld is voor een betere luchtkwaliteit meer bepaald voor de behandeling van  zwaveldioxide  (SO2) in industrile rookgassen. De Groep gaat hiervoor een bedrag van meer dan 40 miljoen USD investeren in zijn fabriek in Green River (Wyoming) in de Verenigde Staten, waar dit nieuwe product, op basis van natriumbicarbonaat, door middel van een geoctrooieerde en innoverende technologie zal worden gefabriceerd.

In een eerste fase zal de productiecapaciteit voor SOLVAir® Select 300 per jaar 125.000 ton bedragen. Ze kan echter gemakkelijk worden uitgebreid om zo de verwachte groei te volgen van de marktvraag door de strengere regelgeving voor luchtverontreiniging overal ter wereld. De productie zal volgens de plannen in 2010 een aanvang nemen, en gebruik maken van een technologie die de milieuprestaties van de fabriek in Green River zal verbeteren.

"Deze investering strookt met het engagement van de Solvay-groep inzake duurzame ontwikkeling, aangezien ze toepassingen ondersteunt die het milieu-effect van luchtemissies beperken. Ze verbetert ook de efficintie van de fabriek te Green River," aldus Christine Tahon, Algemeen Directeur van de Strategische Business Unit Natriumcarbonaat van de Solvay-groep.  "Met dit product, Solvay levert andermaal het  bewijs dat van innovatiegerichte mensen binnen de chemische industrie de zinnigste en meest praktische oplossingen te verwachten zijn voor een aantal van de lastigste uitdagingen op het gebied van het leefmilieu," zo voegde Christine Tahon er nog aan toe.  

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische Groep met hoofdzetel in Brussel. Hij telt meer dan 28.000 medewerkers in 50 landen.  In 2007 haalde hij een geconsolideerde omzet van 9,6 miljard EUR uit drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Solvay (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR) is genoteerd op de NYSE Euronext beurs te Brussel. Meer informatie is te vinden op www.solvay.com.

Bron : Solvay