20/10/2005

Slechte score in Canadees milieurapport

Terug naar artikeloverzicht

Belgi haalt de op een na slechtste milieuscore van de belangrijkste 30 industrielanden. Alleen de Verenigde Staten doen nog slechter. Belgi staat zelfs laatste voor houtkap, natuurgebieden en de druk van de veestapel. Voor hernieuwbare energie en het gebruik van pesticiden haalt Belgi de op twee na slechtste score. Positief is dat slechts n land meer afval recycleert.

Dat blijkt uit een studie van de Simon Fraser University en de milieuorganisatie David Suzuki Foundation. De rangschikking is gebaseerd op 29 milieucriteria, waarvan de cijfers verzameld werden door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de club van de belangrijkste 30 industrielanden.

De studie keek onder meer naar de energie- en waterconsumptie per hoofd, de efficintie van het energiegebruik, het aandeel van duurzame energie, de CO2-uitstoot, de productie van (nucleair) afval per hoofd, de recyclagegraad, het gebruik van pesticiden en meststoffen, de omvang van het natuurgebied en de veestapel.


Download study :

The Maple Leaf in the OECD: Comparing progress toward sustainability is based on a study that evaluated 29 key environmental indicators using the latest data published by the OECD. The study was submitted to a peer review by experts in the private, public and non-governmental sector.

Download 'The Maple Leaf in the OECD' (English) (950 kb)
Download the executive summary (English) (140 kb)