22/12/2006

SERV e-nieuwsbrief december 2006

Terug naar artikeloverzicht

Inhoud

Sociaal-Economisch Rapport Vlaanderen 2007
Traditionele sociaal-economische beleidsthema's krijgen vandaag een nieuwe inhoud. De SERV volgt deze nieuwe evoluties op de voet en wil mee de krijtlijnen uittekenen voor een vernieuwde sociaal-economische beleidsvisie op middellange en lange termijn. Daarom brengt de SERV om de twee jaar een rapport naar buiten over de sociaal-economische ontwikkelingen die voor Vlaanderen belangrijk zijn op middellange termijn.

Op vrijdag namiddag 9 februari 2007 stelt de SERV in De Schelp van het Vlaams Parlement zijn derde Sociaal-Economisch Rapport Vlaanderen voor.  Op deze namiddag brengen we ook een eerste reactie vanuit wetenschappelijke hoek en nodigen we de bevoegde ministers uit voor een panelgesprek over het rapport.

In een eerste deel belicht het rapport de sociaal-economische positionering van Vlaanderen in een internationale context. Tal van indicatoren op een breed aanbod van sociaal-economische domeinen komen aan bod. Vlaanderen/Belgi wordt geplaatst tegenover negen andere landen en zeven topregio's.

In een tweede deel van het rapport worden zes thema's die voor de Vlaamse sociale partners prioritair zijn geduid en onderbouwd:

  • Ruimte voor ondernemerschap
  • De Vlaamse watersector: analyse en uitdagingen
  • Jongeren en de Vlaamse arbeidsmarkt
  • Globalisering, internationale handel en binnenlandse werkgelegenheid sinds 1995
  • Vlaanderen en logistiek, een duurzaam huwelijk?
  • Maken we goede wetgeving? Benchmarking van Vlaanderen

Een officile uitnodiging voor het symposium volgt in de loop van januari. Wilt u graag nu al inschrijven dan kunt u een mail sturen met uw naam, functie, organisatie en mailadres aan Martine Muylle.

De volledige nieuwsbrief kan u nalezen op www.serv.be

Vond u deze nieuwsbrief interessant ? U kan u abonneren door een mail te sturen met uw naam, (en desgevallend organisatie), adres en mailadres aan nieuwsbriefin@serv.be

Bron: SERV