28/04/2011

Scheuten Solar gaat solarproject van 750 kWp realiseren voor Faymonville

Terug naar artikeloverzicht

Scheuten Solar, een internationale speler op het gebied van ontwerp, productie en distributie van zonnepanelen, heeft een turnkey EPC (Engineering, Procurement & Construction) contract voor de installatie van ongeveer 3.000 zonnepanelen afgesloten met de Belgische trailerproducent Faymonville. De zonnepanelen met een gezamenlijke output van 750 kWp worden geïnstalleerd op drie daken van Faymonville in Büllingen, België.

Faymonville is één van Europa’s grootste producenten van trailers voor uitzonderlijk transport en heeft haar afzetmarkt in heel Europa, Zuid-Amerika en het Midden Oosten. Het bedrijf heeft productielocaties in Lentweizer (Luxemburg), Goleniow (Polen) en Büllingen (België). Op twee schuine daken en een plat dak van de laatst genoemde productielocatie in Wallonië gaat Scheuten Solar PV-systemen realiseren. Samen vormen deze het grootste PV-project in Wallonië. Met de groene energie die wordt opgewekt, gaat Faymonville voor een belangrijk deel in haar eigen energiebehoefte voorzien. Daarbij besparen de zonnepanelen jaarlijks een CO2 uitstoot van ongeveer 300 ton.

Guy Fickers, Technical Director Faymonville: "De energieopwekking is voor een deel bedoelt voor eigen energieconsumptie. Dit onderstreept dat ons innovatieve en ecologische denken verder gaat dan onze trailerproductie. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Scheuten in de realisatiefase met eenzelfde professionele aanpak als in het acquisitie- en voorbereidingstraject."

De installaties voor Faymonville vormen samen het eerste project van Scheuten Solar in Wallonië. Het is het resultaat van het goede track-record van Scheuten Solar in andere delen van België. Ad Verbaas, Director Project Development: "Wallonië is voor ons tot nu toe nog onontgonnen gebied geweest. Dit project in samenwerking met een gerenommeerde partij als Faymonville geldt dan ook als een belangrijk uitgangspunt voor verdere activiteiten. Onze doelstelling is om het project voor 1 september te realiseren."

Bron : Scheuten Solar