23/03/2018

Schenkingsbeurs voorkomt 1.000.000 kilo voedselverlies

Back to article overview

De Schenkingsbeurs is een online platform dat de OVAM ondersteunt. Het brengt voedselbedrijven die over onverkochte goederen beschikken in contact met voedselbanken en sociale organisaties die op zoek zijn naar schenkingen. Dankzij de Schenkingsbeurs kunnen schenkers bijvoorbeeld samenwerkingen opzetten met één of meerdere ontvangers op basis van een bepaald ophaalschema. Of ze kunnen met een paar muisklikken hun aanbod tonen aan de ingeschreven sociale organisaties. Deze organisaties kunnen het voedsel dan reserveren en ophalen. 

De Schenkingsbeurs vergemakkelijkt dus voedselschenkingen door beide partijen samen te brengen. Sinds de lancering in 2015 is het platform stevig gegroeid. Vandaag zijn er al meer dan vierhonderd sociale organisaties ingeschreven en 50 000 verschillende soorten voedingswaren verdeeld. Zo kon het verlies van meer dan 1 miljoen kilogram voedsel vermeden worden.

Meer info

In dit filmpje ziet u hoe de Schenkingsbeurs werkt. Bekijk ook dit filmpje met beelden uit een project uit Schoten. Hier kunt u inloggen als schenker of gebruiker.

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid