21/04/2016

Samuel in the clouds

Back to article overview

Vanaf 22 april kan je op het MOOOV filmfestival terecht voor de documentaire ‘Samuel in the clouds’. Een indringend portret van een berg, een man, hun gezamenlijke verleden en het verdwijnen van hun toekomst door klimaatveranderingen.

De film volgt Samuel, een Aymara man die elke dag vanuit El Alto naar het voormalige ski ressort op de bergtop Chacaltaya stapt en daar internationale toeristen verwelkomt in zijn skihut met adembenemend zicht op La Paz. Samuel bediende gedurende 30 jaar de skilift, maar de laatste jaren smolt de gletsjer helemaal weg. Sinds enkele jaren herbergt de berg ook het hoogste klimaatslaboratorium ter wereld waar wetenschappers de veranderingen bestuderen. Ondanks alles blijft Samuel hopen op sneeuw.

Met het verhaal van Samuel die hoog boven de wolken droomt van sneeuw, vestigt regisseur en klimaatactivist Pieter Van Eecke de aandacht op het klimaat en draagt hij op een creatieve manier bij aan het maatschappelijk debat.  

De film gaat in première op het MOOOV filmfestival op 22 april en kan je vanaf 4 mei in verschillende bioscopen bekijken.

Bekijk wanneer er een voorstelling in jouw buurt is.

Bron: Vlaamse Milieumaatschappij