01/03/2004

Resultaten 'Enqute energiegebruik Vlaamse gezinnen'!

Terug naar artikeloverzicht

In opdracht van de Vlaamse overheid stelt Vito jaarlijks de "energiebalans Vlaanderen" op. Deze balans heeft tot doel het energiegebruik van de Vlaamse huishoudens te kwantificeren. Om de verschillende energiestromen in een bepaald jaar en voor een bepaald gebied beter te kunnen inschatten, werd een enqute opgesteld. In bijlage vindt u de resultaten van deze enqute.

Vooreerst dank aan ieder die de enqute naar het energiegebruik door de Vlaamse huishoudens heeft ingevuld. Deze enqute, gelanceerd op de EMIS-website, werd voor de eerste keer uitgevoerd eind 2003.

De energiebalans Vlaanderen wordt jaarlijks opgesteld door Vito in opdracht van de Vlaamse overheid. Om het energiegebruik van de Vlaamse huishoudens te kwantificeren werd in het verleden reeds gebruik gemaakt van eerder beperkte steekproeven. Het doel van deze enqute bestaat erin een nog betere inschatting te kunnen maken van het werkelijke jaarlijkse energieverbuik door de gezinnen in Vlaanderen.

De resultaten van deze enqute kan u in onderstaande tabellen terugvinden. Hierbij is het belangrijk te weten dat de enqute niet representatief is voor gans Vlaanderen. M.a.w. de resultaten vormen geen algemene cijfers voor Vlaanderen. De reden hiervoor is dat de enqute voornamelijk via het internet bekend werd gemaakt en terug te vinden was op de EMIS-website. De bezoekers van de EMIS-site vormen eerder een selectieve groep wat zich ook uit in een oververtegenwoordiging van respondenten tussen 30 en 60 jaar en van bedienden en kaderleden.

Indien een gelijkaardige enqute in de toekomst opnieuw nuttig zou blijken, hopen we u terug te mogen ontmoeten!

Resultaten