24/03/2006

Rechtszekerheid en uitbreidingsmogelijkheden voor 3 historisch gegroeide bedrijven

Terug naar artikeloverzicht

Op voorstel van Vlaamse minister van Ruimtelijke Ordening, Dirk Van Mechelen, heeft de Vlaamse Regering vandaag drie gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (GRUPs) voor historische gegroeide bedrijven voorlopig vastgesteld. Historisch gegroeide bedrijven zijn ondernemingen met een hoge toegevoegde waarde, een aanzienlijke (regionale) tewerkstelling en een internationale uitstraling.
Met deze voorlopige vaststelling worden deze GRUPs aan een openbaar onderzoek onderworpen waarbij de burgers hun opmerkingen kunnen formuleren. Nadien volgt een advies van de Raad van State, waarna de GRUPs definitief worden vastgesteld.

In concreto worden de ondernemingen Agristo (Harelbeke), Abbeloos-Hapl'O (Dentergem) en Orotex (Oostrozebeke) planologisch verankerd, waardoor de bestaande bedrijvigheid geconsolideerd kan worden en uitbreiding mogelijk is.

Minister Van Mechelen: "Dankzij deze beslissing krijgen de bedrijven rechtszekerheid en duidelijkheid over hun uitbreidingsmogelijkheden. Zo worden de bestaande jobs verzekerd en kan er bijkomende werkgelegenheid gecreerd worden."

Bron : Persmededeling van Dirk Van Mechelen