09/12/2004

Rapport herkomst geleverde stroom 2003

Terug naar artikeloverzicht

Artikel 11 van het besluit van de Vlaamse regering inzake de openbaredienstverplichtingen ter bevordering van het rationeel energiegebruik, verplicht de elektriciteitsleveranciers om op hun afrekeningsfacturen de oorsprong van de in het vorige kalenderjaar geleverde elektriciteit te vermelden. De VREG heeft de naleving van deze verplichting gecontroleerd. De bevindingen werden samengevat in een rapport.

Artikel 11 van het besluit van de Vlaamse regering van 29 maart 2002 (het "Besluit") inzake de openbaredienstverplichtingen ter bevordering van het rationeel energiegebruik, zoals gewijzigd door het besluit van de Vlaamse regering van 26 september 2003 tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 29 maart 2002 inzake de openbaredienstverplichtingen ter bevordering van het rationeel energiegebruik (B.S. 31 december 2003), verplicht de elektriciteitsleveranciers om op hun afrekeningsfacturen de oorsprong van de in het vorige kalenderjaar geleverde elektriciteit te vermelden. 

De VREG heeft de naleving van deze verplichting gecontroleerd. Tevens ging zij na of de gegevens die de leveranciers vermelden op hun facturen overeenstemmen met de gegevens die de leveranciers aan de VREG rapporteerden.

De VREG heeft de controle van de oorsprong van de geleverde elektriciteit vooral toegespitst op de elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare energiebronnen.

De bevindingen werden samengevat in een rapport.

Bron  : VREG