27/04/2006

Raamovereenkomst NMBS-groep en OVAM met betrekking tot bodemsanering

Terug naar artikeloverzicht

Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, was vandaag aanwezig bij het afsluiten van de raamovereenkomst tussen de NMBS-groep en OVAM met betrekking tot bodemsanering. Hij deed meteen ook een oproep opdat bedrijven met uitgebreide of complexe bodemverontreinigingen, zlf aankloppen bij de OVAM. Op deze manier kunnen bedrijven hun maatschappelijke verplichtingen verzoenen met een haalbare planning en een financile spreiding van de bodemsanering.

NMBS-Groep en OVAM ondertekenen overeenkomst ter waarde van 66 miljoen euro

Antwerpen, 27 april 2006 - Bodemsanering s verzoenbaar met de economische realiteit. De raamovereenkomst die de NMBS-Groep en de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij) vandaag tekenen, is daar een treffend bewijs van. Zij stippelt de planning uit voor het bodemonderzoek en de sanering van alle Vlaamse spoorwegsites voor de komende twintig jaar n spreidt het totale budget van 66 miljoen euro. De overeenkomst legt het tweede grootste bedrag ooit voor sanering vast.

Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, doet meteen ook een oproep. Opdat bedrijven met uitgebreide of complexe bodemverontreinigingen, zlf aankloppen bij de OVAM. Op deze manier kunnen bedrijven hun maatschappelijke verplichtingen verzoenen met een haalbare planning en een financile spreiding van de bodemsanering. De NMBS-Groep neemt met dit engagement om jaarlijks 3,3 miljoen euro te investeren haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bruno Tuybens, federaal staatssecretaris voor Overheidsbedrijven, is dan ook verheugd dat de NMBS-Groep als overheidsbedrijf de kaart trekt van duurzame ontwikkeling bij het inventariseren en saneren van haar vervuilde percelen.

Volledig persbericht