21/06/2017

Publieke consultatie VLAREM-trein 2017 en wijziging VLAREM III

Back to article overview

Er staat opnieuw een voorontwerpbesluit tot wijziging van onder andere titel II van het VLAREM en de bijlagen op stapel, zijnde de VLAREM-trein 2017. Ook het VLAREL wordt gewijzigd door dit voorontwerp van besluit.

Daarnaast ligt er ook een voorontwerp van wijzigingsbesluit van titel III van het VLAREM op de plank. Met dit voorontwerp van wijzigingsbesluit worden aan titel III van het VLAREM de bijkomende sectorale milieuvoorwaarden toegevoegd voor de volgende GPBV-installaties:

a.       de gemeenschappelijke behandeling en beheer van afvalwaterstromen, en afgasstromen in de chemiesector;

b.       de non-ferrometaalindustrie;

c.       de intensieve pluimvee- of varkenshouderij.

Om eenieder de kans tot inspraak te geven bij de totstandkoming van deze voorontwerpbesluiten, worden de integrale regelgevende teksten en de bijhorende toelichtingen via de site van het departement Omgeving bekend gemaakt.

Opmerkingen met betrekking tot de voorontwerpbesluiten “VLAREM-trein 2017” en “wijziging van VLAREM III” kunnen tot uiterlijk 16 juli 2017 bezorgd worden aan de afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en –projecten (GOP) via milieuvergunningen.ccb@lne.vlaanderen.be. Gelet op de omvang van de voorontwerpbesluiten en de strakke timing van het politieke besluitvormingsproces, kan alleen met duidelijk geformuleerde en gemotiveerde opmerkingen rekening gehouden worden (vermeld steeds de betrokken artikelen uit het ontwerpbesluit). Bij voorkeur wordt een alternatief voorstel geformuleerd.

U kan hieronder de teksten terugvinden:

VLAREM-trein 2017:
 

 

Wijziging van VLAREM III:
 

 

Bron : Departement Omgeving