22/06/2006

Publicatie consultatiedocument Technisch Reglement Distributie Elektriciteit

Terug naar artikeloverzicht

De bestaande Technisch Reglementen Distributie Elektriciteit/Gas zijn om tal van redenen aan herziening toe. Ervaringen uit de opstart van de markt leiden tot nieuwe inzichten over het optimaal verloop van processen. Tevens is er de voorbije maanden heel wat overleg gepleegd over aanpassingen aan de aansluitings- en toegangsreglementen van de netbeheerders. Tot slot zijn er door verschillende marktpartijen en op basis van reacties van netgebruikers nog andere verbetervoorstellen uitgewerkt.

Na overleg met de andere regulatoren en na consultatie van de sector wenst de VREG in het najaar een tekst ter goedkeuring voor te leggen aan de minister bevoegd voor het energiebeleid.

In het kader van de sectorconsultatie heeft de VREG twee teksten op haar website geplaatst. Een eerste tekst dient als achtergronddocument bij de consultatie.

Deze beschrijft het kader en verduidelijkt waarom de VREG van oordeel is dat bepaalde aanpassingen in dit stadium van de ontwikkeling van de markt al dan niet moeten worden aangebracht. Vormelijk is er voor gekozen om een thematische tekst uit te werken rond vijf hoofdthema's:

  1. De organisatie van de markt;
  2. De relatie distributienetbeheerder-leverancier;
  3. De relatie distributienetbeheerder-eindafnemer;
  4. De relatie leverancier-eindafnemer;
  5. De technische kwaliteit van het netbeheer.
     

Dit kaderdocument is niet exhaustief en licht enkel de belangrijkste voorgestelde aanpassingen toe.

>> Achtergronddocument

Een tweede tekst geeft een artikelsgewijze opsomming van bepalingen waaraan een wijziging wordt voorgesteld, volgens de opbouw van het Technisch Reglement Distributie Elektriciteit met de verschillende deelcodes. Tevens is een korte motivatie toegevoegd.

>> Consultatielijst

De consultatieperiode loopt tot 4 augustus. De consultatietekst voor het Technisch Reglement Distributie Gas zal volgende week op de website worden toegevoegd.

Bron : VREG

__________________________________

Extra info :