04/06/2009

Prinselijke zending naar Saudi-Arabi

Terug naar artikeloverzicht

In het kader van het samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en de gewesten, vindt van 23 tot 29 oktober 2009 een gezamenlijke economische zending plaats naar Saudi-Arabi, voorgezeten door ZKH Prins Filip. 

Waarom deelnemen?

Saudi-Arabi is 's werelds grootste olieproducent en heeft de grootste economie van de regio. Na het aantreden van Koning Abdullah in 2005 waait er een nieuwe wind en stelt het land zich meer en meer open naar de buitenwereld.
Voor Vlaamse ondernemers zijn er niet alleen talloze mogelijkheden in de bouw-, energie- en petrochemische sector maar ook logistiek & transport, gezondheidszorg, telecom, milieu, voeding en industrile uitrusting zijn veelbelovende sectoren.

Gelet op de specifieke kenmerken van de Saudi-Arabische markt zal het programma speciaal aandacht schenken aan de volgende sleutelsectoren:

  • infrastructuur
  • energie (petrochemie, oil & gas)
  • gezondheidszorg
  • milieu.   

De Belgische delegatie zal Riyadh aandoen (24 en 25 oktober) en vervolgens kunnen de ondernemingen een keuze maken tussen hetzij Djeddah, hetzij Damman. Djeddah is net zoals Riyadh een zakelijk centrum, in Damman zijn voornamelijk de olie- en gas- en petrochemisch georinteerde bedrijven gevestigd.

Frederik De Potter, Vlaams Economisch Vertegenwoordiger in Riyadh, zal voor elk deelnemend bedrijf een individueel afsprakenprogramma opmaken in functie van de specifieke wensen van de onderneming.


Prinselijke missie Saudi Arabi 
   
Waar en wanneer? 

23 tot 29 oktober 2009
De Belgische delegatie zal Riyadh aandoen (24 en 25 oktober) en vervolgens dienen de ondernemingen een keuze te maken tussen hetzij Djeddah, hetzij Damman. 

Op de agenda 

  • b2b ontmoetingen
  • netwerkrecepties
  • deelname aan sectorale bedrijfsbezoeken
  • thematische workshops 

Hoe inschrijven? 

Inschrijven voor de Prinselijke zending kan hier tot en met 12 juni 2009 

Extra info 

Meer info? 

Neem contact op met Bart Van den Bossche via bart.vandenbossche@fitagency.be of bel op 02 504 87 09
 
  
Wij kijken er alvast naar uit om u bij de deelnemers te mogen rekenen. En bij te mogen dragen aan het succes van uw exportplannen naar Saudi-Arabi.
Tot binnenkort!

Bron : Flanders Investment & Trade